Over mij

Je hebt 2 soorten mensen. Mensen die van nature een bepaalde passie hebben en precies weten wat ze willen. En mensen, zoals ik, die altijd zoekende zijn. Met deze site lijkt het erop dat ik het ook gevonden heb. Mijn passies – want als je zoekende bent, heb je er altijd meer dan één – komen hier samen: geschiedenis, architectuur en schrijven.

Op mijn site ontdek je de meest bijzondere architectuur en monumenten van Nederland. In verschillende lijstjes (want wat is er fijner dan lijstjes;-)) met bijvoorbeeld de mooiste boekhandels, kastelen en stadhuizen, allemaal geweldig cultureel erfgoed. Over elk gebouw lees je leuke, historische verhalen en krijg je bezoekersinformatie, zodat je zelf een kijkje kunt gaan nemen.

Maar misschien lees je deze pagina ook om te weten of de informatie op mijn site betrouwbaar is. Daarom kort iets over mijn werkwijze: ik raadpleeg vooral online bronnen, zoals websites over monumenten. Je vindt ze in de bronnenlijst. Daar vind je ook de herkomst van gebruikte (historische) afbeeldingen. De overige foto’s heb ik zelf gemaakt, nog een passie;-)

Irene

PS Op de foto ben ik in Lille, mijn favoriete stad in Frankrijk. Zin om eens buiten Nederland erfgoed te ontdekken? Bekijk mijn tips voor Lille