Opmerkelijke kerken in Nederland

Nederland barst van de prachtige kerken, kathedralen en basilieken. Bekijk een kleine greep van de meest bijzondere kerken in Nederland. Van kerkgebouwen die nog steeds volop in bedrijf zijn tot kerken met een hele nieuwe bestemming. Zoals boekhandel of hotel.

De imposante gotische kathedraal in Den Bosch valt op door haar omvang en rijke versieringen, maar vooral haar unieke beelden.
De Oude Kerk uit 1306 is het oudste gebouw van Amsterdam. Inmiddels doet het vooral dienst als museum voor hedendaagse kunst.
De monumentale Domtoren is sinds 1382 de trots van Utrecht en de hoogste kerktoren van Nederland. De toren is te bezoeken met een rondleiding. En je kunt ook een uniek kijkje nemen ónder het eeuwenoude Domplein.
Een trouwe bezoeker van deze site wilde graag meer weten over de Nieuwe Kerk. En het beroemde gebouw mag hier ook niet ontbreken. De op een na hoogste kerk van Nederland torent in de stad overal bovenuit, en wordt dagelijks door talloze toeristen bewonderd. 
De Martinitoren is de bekendste en hoogste toren van Groningen. De Groningers noemen hem wel liefkozend D’Olle Grieze (de oude grijze). De Martinitoren is namelijk bekleed met Bentheimer zandsteen die na verloop van tijd door weersinvloeden grijs kleurt.
Inwoners van Delft noemen hem de Oude Jan, of Scheve Jan. Op Tripadvisor is het 'de toren Pisa van Delft'. De toren van de Oude Kerk staat dan ook bijna 2 meter uit het lood. In de prachtige, middeleeuwse kerk liggen beroemde Delvenaren begraven. 
De koepel van de gigantische basiliek torent boven de stad uit. Het is de moeite waard om binnen even een kijkje te nemen.
DePetrus laat maar weer eens zien dat boeken en kerken toch wel erg goed samengaan. Maar niet alleen de bibliotheek huist in dit prachtige 19e-eeuwse kerkgebouw.
De gigantische kerk met boeken in Zwolle is warm en licht ingericht. Je brengt er dan ook makkelijk een dagje door in het prachtige, eeuwenoude gebouw.
Een van de coolste boekwinkels ter wereld volgens het Amerikaanse CNN. De boekhandel in Maastricht is een lust voor het oog.
De voormalige Westerkerk in Utrecht is omgebouwd tot gaaf hotel met café, restaurant en bar.
De Noorse Zeemanskerk is zowel van binnen als van buiten compleet van hout. Het charmante gebouw uit 1914 diende als ontmoetingsplek voor zeelieden die Noorwegen langere tijd moesten missen.