Mooiste landschappen om te wandelen

Wandel door de mooiste cultuurlandschappen van Nederland en ontdek historische landhuizen, forten, boerderijen en ander bijzonder erfgoed.

Wist je dat het Mastbos een van de oudste cultuurbossen van Nederland is? In 1515 liet graaf Hendrik III van Nassau (de oom van Willem van Oranje) het al aanleggen.
Wat een mooie wandeling kun je hier maken! Je komt door bos, duinen en open vlaktes, je mag lekker struinen buiten de paden en onderweg is de kans groot dat je een damhert tegenkomt.
Eeuwenoude lanen, sierlijke bruggetjes en natuurlijk het statige landhuis. Buitenplaats De Tempel is niet groot, maar biedt genoeg leuks voor een bezoek.
Laat je verrassen tijdens deze wandeling door het gigantische landgoed Mariënwaerdt, langs oude boerderijen en een historische bierkelder.
De Moerputtenbrug is een voormalige spoorbrug uit 1887 die over een veenplas liep. Maak de leuke bruggenroute.
Dit is een van de populairste, lange NS-wandelingen. Je wandelt via een prachtige route van station Driebergen-Zeist naar station Maarn.
Een wandeling over de bijzondere Sallandse Heuvelrug waarbij je meer komt te weten over het ontstaan ervan.
De route loopt door een heuvelachtig bos en natuurlijk de geweldige stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense duinen.
Een wandeling van door een prachtig gebied met bos, heide en natuurlijk de vele vennen bij Oisterwijk.
Vroeger woonden hier rijke kooplieden uit Amsterdam in hun buitenverblijven. Nu wandel je in dit mooie gebied met bos en duinen naar het strand en de zee.
Een stevige, mooie wandeling bij de Kromme Rijn. Je komt bijvoorbeeld langs de buitenplaatsen Kasteel Leeuwenburg en Kasteel Hardenbroek.
Hier hadden de rijke elites in de 17e en 18e eeuw hun buitenverblijven om in de zomer te kunnen genieten van rust en ruimte. Al wandelend maak je kennis met dit erfgoed.