De mooiste villa’s

Vooral aan het begin van de 20e eeuw werden veel villa’s gebouwd. Maar de opkomst van vrijstaande woningen begon al eind 19e eeuw. Ontdek iconische, historische villa’s in Nederland die je kunt bezoeken.

Huis Van Ravesteyn

Dit huis maakte Sybold van Ravesteyn voor zichzelf. Een pareltje. Je ziet goed terug dat hij spoorwegarchitect was; de verwijzingen naar de trein zijn talrijk. Zoals de meubels die zijn vastgemaakt aan de muur. Lees meer over Huis Van Ravesteyn.

Huis Sonneveld, Rotterdam

Een van de directeuren van de Van Nelle Fabriek was zo onder de indruk van het fabrieksgebouw dat hij zijn woning in dezelfde stijl liet bouwen. De villa uit 1933 zit vol met -voor die tijd- moderne technische vindingen en is ingericht met geweldig Gispen interieur. Lees meer over Huis Sonneveld.

Rietveld Schröderhuis, Utrecht

Het beroemde Rietveld Schröderhuis is een meesterwerk van Gerrit Rietveld voor de geheime liefde van de architect, Truus Schröder. Ze hadden allebei uitgesproken, slimme ideeën en dat zie je duidelijk terug in het huis. Lees meer over het Rietveld Schröderhuis.

Villa Rams Woerthe, Steenwijk

Als je villa Rams Woerthe bezoekt, lijkt het wel of je op visite bent bij de steenrijke familie in de 19e-eeuwse villa. Via de audiotour hoor je alles over de familie en natuurlijk het bijzondere gebouw uit 1899. Lees meer over Villa Rams Woerthe.