Mooiste stadspaleizen van Nederland

Bekijk de mooiste stadspaleizen van Nederland. Zoals het Paushuize van de eerste en ook gelijk laatste paus van Nederland. Of het Trippenhuis dat de gebroeders – en wapenhandelaren – Trip lieten bouwen.

Oorspronkelijk een imposant gotisch paleis dat helemaal teruggaat tot de 15e eeuw, nu een museum.
Dit stadspaleis was bedoeld voor paus Adrianus VI; de enige Nederlandse paus ooit. Je kunt een leuke rondleiding met gids volgen door het gebouw.
Het Paleis op de Dam wordt gezien als het grootste en meest prestigieuze gebouw van de 17e eeuw. Je kunt een leuke audiotour volgen door het gebouw.
Dit kleurrijke gebouw is in de 17e eeuw ontworpen als woonhuis door de beroemde Jacob van Campen. Nu is het een museum dat vooral bekend is door het Meisje met de parel van Vermeer.
Het Trippenhuis is het grootste 17e-eeuwse woonhuis in Amsterdam. Op het gebouw zie je talloze verwijzingen naar de eerste eigenaren; twee rijke wapenhandelaren. 
Verstopt in de bocht van Kneuterdijk staat een klein paleis. Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna hebben er gewoond. Eens per maand kun je een rondleiding volgen door het gebouw.
De voormalige Hoge Raad staat ook wel bekend als Huis Huguetan. Mevrouw Adriana Margaretha Huguetan, een rijke bankiersdochter, liet het pand namelijk bouwen. Bij een verbouwing ontstond ernaast het smalste pandje van Den Haag.
Op Open Monumentendag neem je een uniek kijkje in dit super de luxe hotel.