De mooiste kastelen

Een bezoek aan een mooi kasteel – liefst compleet met torens, slotgracht en ophaalbrug – is extra leuk als de inrichting ervan al net zo imposant is. Bekijk de mooiste kastelen van Nederland.

Kasteel de Haar

Een waar sprookjeskasteel uit de 19e eeuw dat van binnen werkelijk over de top is gedecoreerd. Dat kun je wel toevertrouwen aan de beroemde architect Pierre Cuypers die ook het Rijksmuseum en Amsterdam CS ontwierp. Lees meer over Kasteel de Haar.

Slot Zuylen

De verhalen over de vrijgevochten 18e-eeuwse Belle van Zuylen maken het kasteel alleen al een bezoek waard. En daar komt het prachtige, antieke interieur nog eens bij.  Lees meer over Slot Zuylen.

Kasteel Ruurlo

Een 14e-eeuws kasteel met een glazen loopbrug, een gloednieuwe entree en een moderne wenteltrap. Kasteel Ruurlo draagt het met verve. Lees meer over Kasteel Ruurlo.

Muiderslot

Het ridderkasteel dat helemaal teruggaat tot het jaar 1285 is – net als het eveneens beroemde Slot Loevestein – vooral leuk om met kinderen te bezoeken vanwege de speelse uitleg en activiteiten. Lees meer over het Muiderslot.