Mooiste kastelen van Nederland

Bekijk de mooiste en oudste kastelen van Nederland, liefst compleet met torens, slotgracht en ophaalbrug. 

Het Muiderslot voldoet helemaal aan het romantische beeld dat je van een middeleeuws kasteel hebt; een vierkante waterburcht met stenen muren, kantelen, dikke hoektorens en een slotgracht.
Een waar sprookjeskasteel uit de 19e eeuw dat van binnen werkelijk over de top is gedecoreerd. Dat kun je wel toevertrouwen aan de beroemde architect Pierre Cuypers die ook het Rijksmuseum en Amsterdam CS ontwierp.
De verhalen over de vrijgevochten 18e-eeuwse Belle van Zuylen maken het kasteel alleen al een bezoek waard. En daar komt het prachtige, antieke interieur nog eens bij.
Een 14e-eeuws kasteel met een glazen loopbrug, een gloednieuwe entree en een moderne wenteltrap. Kasteel Ruurlo draagt het met verve. In het kasteel ontdek je de architectonische decors van de schilder Carel Willink. 
Een sprookjesachtig tafereel: een slotgracht, een ophaalbrug en daarachter een van de oudste middeleeuwse kasteeltorens van Nederland. Als er geen feesten en partijen zijn, heb je soms de unieke kans om gezellig te toeven op het terras van Kasteel Duurstede.