Mooiste kastelen van Nederland

Bekijk de mooiste en oudste kastelen van Nederland, liefst compleet met torens, slotgracht en ophaalbrug. 

Het Muiderslot voldoet helemaal aan het romantische beeld dat je van een middeleeuws kasteel hebt. De Hollandse graaf Floris V laat het rond 1285 bouwen. Je kunt het Muiderslot bezoeken; er zijn meerdere audiotours beschikbaar.
Een waar sprookjeskasteel uit de 19e eeuw dat van binnen werkelijk over de top is gedecoreerd. Dat kun je wel toevertrouwen aan de beroemde architect Pierre Cuypers die ook het Rijksmuseum en Amsterdam CS ontwierp.
De verhalen tijdens de rondleiding over de vrijgevochten 18e-eeuwse Belle van Zuylen maken het kasteel alleen al een bezoek waard. En daar komt het prachtige, antieke interieur nog eens bij.
Een eeuwenoud kasteel met een glazen loopbrug, een gloednieuwe entree en een moderne wenteltrap. Kasteel Ruurlo draagt het met verve. Er huist nu een museum in waar je architectonische decors  ontdekt van de schilder Carel Willink. 
Een sprookjesachtig tafereel: een slotgracht, een ophaalbrug en daarachter een van de oudste middeleeuwse kasteeltorens van Nederland. Als er geen feesten en partijen zijn, heb je soms de unieke kans om gezellig te toeven op het terras van Kasteel Duurstede.
De ruïne van Brederode is zeker een bezoek waard, het is een prachtig middeleeuws plaatje. Er staat nog meer overeind van het kasteel dan je denkt.