Mooiste boekhandels van Nederland

Een boekhandel in een prachtige kerk, een voormalig veilinghuis of een historisch pandje in een vestingstad. Bekijk de mooiste boekhandels van Nederland.

Boekhandel Den Boer, Baarn

Een winkel waar je meteen vriendelijk begroet wordt wanneer je binnenkomt. Kom er nog maar eens om! Maar de belangrijkste reden dat Den Boer bovenaan deze lijst staat, is natuurlijk zijn fantastische 19e-eeuwse winkelpand. Lees meer over Boekhandel den Boer.

Waanders in de Broeren, Zwolle

De gigantische kerk met boeken in Zwolle is warm en licht ingericht, je brengt er dan ook makkelijk een dagje door. Lees meer over Waanders in de Broeren.

De Vries van Stockum, Haarlem

Een andere parel is deze boekhandel in vijf samengevoegde historische pandjes in Haarlem.  Lees meer over De Vries van Stockum.

Riemer & Walinga, Ermelo

Een prachtige houten inrichting, een piano en een open haard! Een fijne plek om je even helemaal terug te trekken. Lees meer over Riemer en Walinga.

Vos & Van der Leer, Dordrecht

Dit historische pand met authentieke details is ook nog eens leuk ingericht, neem bijvoorbeeld een kijkje in de vrolijke kinderhoek met het moderne glas-in-loodraam. Lees meer over Vos & Van der Leer.

Scheltema, Amsterdam

Niet alleen een van de mooiste boekhandels, maar ook de een na grootste boekhandel van Nederland.  En toch heeft het een prettige, huiselijke sfeer weten te behouden. Lees meer over Scheltema.

Wereldse boeken, Gorinchem

Als je het hebt over een huiselijke sfeer, vergeet dan Wereldse Boeken in de leuke vestingstad Gorinchem niet. Lees meer over Wereldse Boeken.