Mooiste boekhandels van Nederland

Een boekhandel in een prachtige kerk, een voormalig veilinghuis of een historisch pandje in een vestingstad. Bekijk de mooiste boekhandels van Nederland.
Boekhandel Den Boer heeft vriendelijk én deskundig personeel, een zeldzaamheid tegenwoordig. Maar bovenal zit de boekhandel in een fantastisch winkelpand.
De gigantische kerk met boeken in Zwolle is warm en licht ingericht. Je brengt er dan ook makkelijk een dagje door in het prachtige, eeuwenoude gebouw.
Een van de coolste boekwinkels ter wereld volgens het Amerikaanse CNN. De boekhandel in Maastricht is een lust voor het oog.
In 1905 begon Hendrik de Vries een boekwinkeltje. Inmiddels huist boekhandel De Vries van Stockum in vijf historische winkelpandjes die in een tijdbestek van zo'n 100 jaar zijn samengevoegd tot één winkel.
Deze charmante boekhandel in Ermelo is een echte must-see, met de prachtige houten inrichting, de piano en niet te vergeten de open haard.
Vroeger zat Veilinghuis Mak in dit gebouw. Het pand was er helemaal op gericht om producten mooi uit te stallen en boekhandel Vos & Van der Leer past dan ook perfect in het gebouw.
Het valt tegenwoordig (helaas) niet mee om een boekhandel draaiende te houden. Zo weet ook Scheltema. Na een loodzware periode werd het bedrijf in 2014 failliet verklaard. Maar gelukkig werd het even daarna overgenomen.
Deze gezellige boekhandel huist in een hoekpand uit rond 1900 met grote puien en ijzeren pilaren, maar valt vooral op door de inrichting. Nu helpt de collectie daar ook wel bij, want die bestaat niet alleen uit boeken, maar ook uit elpees, singles en cd's. En gave kunst.

Bekijk ook