De leukste vestingsteden van Nederland

Bekijk de leukste vestingsteden van Nederland. Je ontdekt welke geweldige gebouwen er te zien zijn en krijgt tips voor mooie (gratis) stadswandelingen.
Een haventje midden in de stad is natuurlijk al onweerstaanbaar. Maar heel Brielle weet je makkelijk in te pakken met haar charmante straatjes, huizen en terrasjes aan het water.
Gorinchem is de grootste vestingstad van Nederland. Vanaf de stadswallen, die nog bijna helemaal in tact zijn, kijk je uit op de rivieren en het typisch Hollandse landschap rondom de stad.
Naarden is een van de best bewaarde vestingen, beroemd om zijn stervorm. Er worden dan ook talloze luchtfoto's van gemaakt, maar al wandelend zie je ook goed hoe de vesting in elkaar zit.
Gelegen aan de Lek ligt het typisch oud-Hollandse stadje  Schoonhoven. De historische plek met middeleeuwse straatjes leent zich goed voor een leuke stadswandeling.
Alleen al het kasteel maakt een bezoek aan deze bescheiden, rustige vestingplaats waard. Maar Wijk bij Duurstede heeft meer te bieden.
Klein, charmant en vol historische herinneringen aan zijn tijd als vestingstad: Willemstad maakt indruk.