Forum, Groningen

In het spectaculaire Forum vind je niet alleen de openbare bibliotheek van Groningen, maar ook exposities, een bioscoop, een café en een restaurant op de bovenste verdieping. Het is niet voor niets 34.000 m2 groot.

Je vindt deze gloednieuwe hotspot vlakbij het andere iconische gebouw van Groningen, de Martinitoren. Vanaf het dak van het Forum heb je geweldig uitzicht over de stad. Van binnen is het een walhalla voor fotografen door het lijnenspel van roltrappen in het open gebouw. Vanaf de roltrappen heb je goed zicht op alle verdiepingen met onder andere de boekencollectie van de bibliotheek, de filmzalen en exposities.

Tip: Op het Expoplein vind je de expo Stad waar je wordt meegenomen in het verhaal van Groningen. Met projecties en een maquette van de binnenstad kom je alles te weten over de geschiedenis, bijvoorbeeld over het Gronings Ontzet en de bevrijding van Groningen.

Forum Groningen bezoeken

Adres: Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

In de zomer kun je naar de film op het leuke dakterras met uitzicht over de skyline van Groningen. Lees meer over Rooftop Cinema van het Forum.