Gebouwen in Nederland

De mooiste stadhuizen, geweldige boekhandels en bijvoorbeeld de leukste kastelen om te bezoeken. Bekijk de meest bijzondere gebouwen van Nederland.

Beroemde gebouwen

Het Paleis op de Dam, de Domtoren, de Ridderzaal en meer. Bekijk de beroemdste gebouwen van Nederland.

Bibliotheken

Wat dacht je van een bibliotheek in een stoere fabriekshal of voormalig postkantoor? Ga naar de mooiste bibliotheken van Nederland.

Boekhandels

Een boekhandel in een prachtige kerk, een voormalig veilinghuis of een historisch pandje in een vestingstad. Ga naar de mooiste boekhandels van Nederland.

Kastelen

Veel kastelen zijn verwoest in het het Rampjaar 1672, maar gelukkig zijn er nog tal van parels die je kunt bezoeken. Een overzicht van de mooiste kastelen van Nederland.

Museumgebouwen

De meeste musea staan bekend om hun collectie, maar soms valt een museum ook op door het geweldige gebouw waar het in zit. Bekijk de mooiste museumgebouwen van Nederland.

Stadhuizen

Bekende stadhuizen zijn bijvoorbeeld die van Gouda, Leiden en Franeker. Of het moderne raadhuis in Hilversum. Bekijk de mooiste stadhuizen van Nederland.

Rondleidingen in gebouwen

Vind je het leuk om een rondleiding of audiotour door een bijzonder gebouw te volgen? Ga naar mijn tips voor tours in gebouwen.

Monumentenspecial

Als je wilt weten wat een monument precies is en hoeveel monumenten er zijn in Nederland, ga je naar Wat is een monument?