Gebouwen in Nederland

De mooiste stadhuizen, geweldige boekhandels en bijvoorbeeld de leukste kastelen om te bezoeken. Bekijk de meest bijzondere gebouwen van Nederland.

Bibliotheken

Wat dacht je van een bibliotheek in een stoere fabriekshal of voormalig postkantoor? Ga naar de mooiste bibliotheken van Nederland.

Boekhandels

Een boekhandel in een prachtige kerk, een voormalig veilinghuis of een historisch pandje in een vestingstad. Ga naar de mooiste boekhandels van Nederland.

Kastelen

Veel kastelen zijn verwoest in het 1672 – het Rampjaar – maar gelukkig zijn er nog tal van parels die je kunt bezoeken. Een overzicht van de mooiste kastelen van Nederland.

Stadhuizen

Bekende stadhuizen zijn bijvoorbeeld die van Gouda, Leiden en Franeker. Of het moderne raadhuis in Hilversum. Bekijk de mooiste stadhuizen van Nederland.

Villa’s

Benieuwd hoe the rich and famous vroeger woonde? Bekijk de mooiste historische villa’s en dure (grachten)panden die je kunt bezoeken.

Beroemde gebouwen

Het Paleis op de Dam, de Domtoren, de Ridderzaal en nog veel meer. Bekijk de beroemdste gebouwen van Nederland.

Rondleidingen in gebouwen

Vind je het leuk om met een gids een bijzonder gebouw te bezoeken? Ga naar mijn tips voor tours in gebouwen.

Monumentenspecials

Lees uitgebreide artikelen over monumenten met een wel heel bijzondere geschiedenis in de monumentenspecials. Als je wilt weten wat een monument precies is en hoeveel monumenten er zijn in Nederland, ga je naar Wat is een monument?