Audiotour Villa Rams Woerthe, Steenwijk

In museumhuis Rams Woerthe lijkt het wel of je even op visite bent in de villa. Je wordt gastvrij ontvangen en je mag zitten op de stoelen, lades opentrekken en doen alsof je thuis bent. Je krijgt zelfs thee geserveerd in de mooie salon.

Via de gratis audiotour hoor je anekdotes over de familie die er woonde en natuurlijk het prachtige gebouw uit 1899. Dolf van Gendt, vooral bekend van het Amsterdamse Concertgebouw, ontwerpt het gebouw. Hij maakt een ontwerp in eclectische stijl, oftewel van alles wat… Je ziet een combinatie van een Engelse cottage en een chalet met tal van decoraties in sierlijke jugendstil. Binnen zie je pas echt goed hoe exorbitant rijk deze familie is. Via de monumentale hal kom je in imposante kamers als de eetzaal, de herenkamer en de serre. En je ziet tal van werken van bekende kunstenaars in die dagen, het mocht allemaal wat kosten.

Tip: ga ook naar het verrassend leuke Hildo Krop Museum in het souterrain. Krop maakte naam als stadsbeeldhouwer van Amsterdam, maar kwam dus uit Steenwijk.

Villa Rams Woerthe bezoeken

Gasthuislaan 2
8331 MX Steenwijk
Museumhuis Villa Rams Woerthe

Bekijk ook