Beroemde Nederlandse gebouwen

Bekijk beroemde gebouwen in Nederland. Van historische gebouwen zoals het Rijksmuseum tot moderne architectuur, als de Markthal.
De Koopmansbeurs geldt als een van de hoogtepunten van de Nederlandse architectuur. Het gebouw uit 1903 oogt zowel groots als sober.
De monumentale Domtoren is sinds 1382 de trots van Utrecht, en de hoogste kerktoren van Nederland. De toren staat momenteel in de steigers (de restauratie duurt tot ongeveer 2023).
In 1960 gebouwd voor de Floriade (internationale bloemenexpo). En de Euromast werd meteen het hoogste bouwwerk van de stad. Het is nog steeds de hoogste uitkijktoren van Nederland.
Het futurische gebouw van filmmuseum Eye is absoluut uniek, zoiets vind je nergens anders in Nederland.
De opvallende, kleurrijke kubuswoningen worden jaarlijks door talloze toeristen bezocht.
In 2014 werd in Rotterdam de eerste markthal van Nederland geopend, zoals je die misschien kent van Parijs, Londen of Barcelona.
Nieuw op de site: De Martinitoren is de bekendste en hoogste toren van Groningen. Je kunt 'm beklimmen via een een oude wenteltrap dwars door het hart van de toren.
Het Paleis op de Dam is oorspronkelijk gebouwd als stadhuis. Begin 19e eeuw laat de eerste koning van Nederland, koning Lodewijk Napoleon, het stadhuis inrichten als paleis. 
Het Binnenhof is al eeuwenlang het politieke centrum van Nederland. Met een van de oudste gebouwen van Den Haag: de Ridderzaal.
Deze unieke woning zit vol slimme ideeën en vindingen van de architect Rietveld en zijn Truus Schröder. De unieke woning staat op de Werelderfgoedlijst.
Het Rijksmuseum is het meesterwerk van de beroemde architect Pierre Cuypers. Hij ontwierp bijvoorbeeld ook het Centraal Station van Amsterdam, de gebouwen lijken ook wel op elkaar.
De Van Nelle Fabriek is het voornaamste industriële monument van ons land en staat op de Werelderfgoedlijst.
Dit oer-Hollandse gebouw is door nieuwszender CNN bestempeld als het meest bizarre hotel ter wereld. De blikvanger bestaat uit bijna 70 opeengestapelde traditionele Zaanse huisjes.