Beroemde Nederlandse architecten

Kom meer te weten over beroemde architecten in Nederland. Van  een hedendaagse architect als Rem Koolhaas tot beroemde architecten van vroeger, zoals Berlage, Dudok en Cuypers.
Een gloednieuwe opvallende verschijning van Winy Maas is het Depot van museum Boijmans van Beuningen. Of eigenlijk van zijn internationaal opererende architectenbureau MVRDV dat hij samen met twee partners oprichtte.
Rem Koolhaas is een van de beroemdste architecten ter wereld. Zijn architectenbureau OMA staat onder andere in Hong Kong, New York, Dubai en Rotterdam. De architect ontwierp onder andere het gigantische gebouw De Rotterdam.
Het architectenbureau Van den Broek en Bakema heeft een grote stempel gedrukt op de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Het bureau werd internationaal bekend met het ontwerp van de Lijnbaan.
Met zijn moderne meubelen en huizen was Gerrit Rietveld pionier op het gebied van design. Het unieke Rietveld Schröderhuis wordt gezien als hoogtepunt van De Stijl en staat op de Werelderfgoedlijst.
Michel de Klerk was de grote voorman van de Amsterdamse Schoolstijl en werd bekend vanwege zijn expressieve en fantasievolle ontwerpen. Hoogtepunt van zijn oeuvre is het gebouw Het Schip in Amsterdam. 
Nergens heeft architect Willem Dudok meer gebouwd dan in Hilversum, maar hij maakte ook talloze andere markante gebouwen en woonwijken in Nederland. Met het raadhuis van Hilversum werd hij wereldberoemd.
H.P. Berlage was een invloedrijk architect en stedenbouwkundige. Zijn bekendste werk is de Amsterdamse Beurs van Berlage uit 1903. Het Jachtslot Sint Hubertus is werkelijk prachtig. Zelf zag hij het Kunstmuseum in Den Haag als zijn meesterwerk.
Veel mensen kennen Pierre Cuypers van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam, maar hij bouwde en restaureerde ook honderden kerken en andere monumentale gebouwen. De 19e-eeuwse architect staat bekend om zijn romantische, middeleeuwse (neogotische) stijl.
De Franse Daniël Marot was een culturele duizendpoot. Hij ontwierp gebouwen, tuinen, meubels  en ga zo maar door. Beroemd werd hij door Paleis 't Loo, Paleis Kneuterdijk en de Trêveszaal op het Binnenhof. En door de introductie van de statige 18e-eeuwse Lodewijk XIV-stijl in Nederland.
Wereldfaam verwierf Jacob van Campen met het Paleis op de Dam, het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw. Voor zijn ontwerpen nam de architect de klassieke bouwkunst van de Grieken en Romeinen als voorbeeld.
Hendrick de Keyser was zowel architect als beeldbouwer. Hij ontwierp veel bekende gebouwen in Amsterdam, maar in 1618 bijvoorbeeld ook het stadhuis van Delft en maakte vele woonhuizen.